Klærne mine liker å bli brukt

Gunn Vik
Gun Vik

Hvis jeg kort skal berette min lange historie så var jeg et egenrådig, oppmerksomt og kreativt barn som i voksen alder skjønte at dette kunne brukes til noe konstruktivt. Jeg er født i 1951 og oppvokst i Porsgrunn, med to brødre og foreldre som var utpreget kreative på hver sin måte. God arbeidsmoral og det å få mye ut av lite, preget Gunnar og Solveig, foreldrene mine. Dette bærer jeg med meg. Jeg var et nysgjerrig barn som la merke til detaljer som var uvanlig. I skolealder hadde jeg alltid med meg noe i ranselen for å kunne endre antrekket mor hadde bestemt.

Jeg løste oppgaver på min egen måte og var lite opptatt av hvordan andre gjorde det. Min dragning mot det brukte kjente jeg tidlig.
Fars gamle anorakk fra tida på skauen under krigen, hans gamle skinnvest, var klær jeg helst ville gå i.
Fars hobby som etterhvert ble hans levebrød, antikviteter, har også hatt stor betydning for mitt valg av materiale som klesdesigner. Det preget som skinn får ved bruk, både å se på og ha på, liker jeg godt på samme måte som et et gammelt trau har fått sin historie og blir langt mer viktig for meg, enn en ny bruktgjenstand. Jeg sender varme tanker til mine foreldres originalitet og arbeidsglede, til mor som var glad i å pynte seg og som oftere brukte de klærne som også jeg likte. Dette gav meg selvtillit. Til far som lærte meg verdien av historien, og det "brukte". Dette har preget meg og mitt arbeid i stor grad.

Jeg lager klær som liker å bli brukt, av skinn fra dyr som også blir til mat. En miljøvennlig praksis, som har vært enerådende gjennom mine 20 år som skinndesigner. Materialene er av første klasse, tåler all slags vær, er lette i vekt, behagelige å ha på og modnes positivt ved bruk.
Noen av modellene er også laget av skinn som tåler vask i maskinen, uten å endre sin farge og mykhet.

Etter endt høyskoleutdannelse i fagene farge, form, funksjon underviste jeg ved Videregående skole i hjembyen, mens jeg bygde opp firmaet Gun Vik skinnklær ved siden av. I dag er vi tre ansatte og har hovedbase i Porsgrunn og betjener private visninger i Norge etter behov.
Takk til alle mine kunder som har gjort dette mulig og velkommen til nye kunder som verdsetter klær som liker å bli brukt.

Gun Vik

© Gun Vik. Det er forbudt å kopiere fra disse sidene uten å ha innhentet tillatelse fra Gun Vik.